Anki-kort till Internmedicinska blocket (T6)

Hej bästa läkarstudenter! De här korten har skapats med svett och tårar, men framförallt med glädje och lustfyllt lärande. Att skapa anki-kort, framförallt utifrån extenta-frågor, är enligt mig det absolut roligaste sättet att lära sig medicin på. Jag har tyvärr behövt exkludera en hel del EKG-bilder till följd av copyright. Många av korten är skrivna enligt SBAR, och är därmed nerkokta fall-frågor, prova och se hur ni gillar det. Det som skulle göra oss på Lundaläkare allra gladast är att just du hittar ett studiesätt som fungerar för dig, och som gör lärandet roligt. Varmt lycka till /Herman

OBS! Ett hett tips är att prova Tentamera.se – någonstans i interuniversum finns ett stort gäng färdigsorterade extentor ni kan använda under kursens gång. Wow!

Anki-kort till Termin 6 (Uppdaterad för VT22), klicka på bilden ^


4 Replies to “Anki-kort till Internmedicinska blocket (T6)”

 1. Anonym

  Hej!
  När ni kör anki-kort på telefonen vilken app använder ni? Det finns AnkiMobile Flashcards men den kostar 269 kronor. Är det den ändå?

  • Elliot

   Till iPhone kostar den officiella appen runt 300 kr, men den är gratis till Android. Denna kostnad utgör utvecklarnas enda inkomst, då projektet är Open Source. Personligen har jag köpt appen och är extremt nöjd (använder den varje dag). Man kan dock använda Anki gratis på mobilen via webbläsaren på AnkiWeb, men jag tycker att användarvänligheten är bättre i appen. Jämför kostnaden med en ny kursbok per termin vs en app du kanske använder varje dag resten av programmet/livet:)

 2. Tacksam T6a

  Hej och tack för en ovärderlig hjälp de senaste åren!

  Finns det nån möjlighet att begränsa interuniversum till en drive-folder/dropbox eller liknande för de färdigsorterade extentorna till tentamera? ^^

  Tack!

  • Elliot

   Tyvärr kan vi inte dela tentafrågor då dessa är skyddade av upphovsrätt. Men vi jobbar på en lösning för att frågor ska sorteras automatiskt när man importerar dem i Tentamera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *