Lundaläkare Studentförening

Den 20e december 2021 grundades Lundaläkare Studentförening av oss som idag driver Lundaläkare.se. I takt med att vår verksamhet växte och vi började snudda vid fler och fler områden kände vi också att det behövdes en mer organiserad enhet för att driva det hela. Lundaläkare Studentförening fortsätter att driva precis samma verksamhet som Lundaläkare.se tidigare gjort, men eftersom vi nu är en förening har vi i längden möjlighet att göra ännu häftigare saker. Och det ger även dig en möjlighet att vara med!

Att vara medlem

En annan stor anledning till att vi ville starta en förening var för att kunna involvera dig som tar del av det vi gör! Till en början innebär ett medlemskap mest att du får tillgång till lite extra förmåner såsom gratis fika och förtur till vissa event vi arrangerar, men i förlängningen hoppas vi även på att kunna hjälpa er som har grymma idéer till Läkarprogrammet att förverkliga dessa. Med det sagt, vill du engagera dig redan nu får du gärna höra av dig till styrelsen@lundalakare.se, så kan vi i alla fall dra igång dialogen.

Bli medlem

Är du sugen på att bli medlem redan nu? Vi vet att det kan vara tufft ekonomiskt som student och har därför valt att ha en frivillig medlemsavgift. Har du ingen möjlighet att betala en medlemsavgift så är det okej, men känner du att du kan och vill stötta vårt arbete kan du swisha en symbolisk summa eller bli månadsgivare på Ko-fi!

För att bli medlem behöver du fylla i följande formulär. Där finns även instruktioner för hur du betalar din medlemsavgift.

Klicka här för att komma till medlemsformuläret

Årsmöte

Att vara en förening innebär också att det är medlemmarna som styr. Styrelsen är det beslutande organet i en förening, men det betyder inte att medlemmarna inte har något att säga. I enlighet med föreningens stadgar ska det hållas ett årsmöte senast den 30 november varje år där alla medlemmar bjuds in och har möjlighet att bestämma. Varje medlem har möjlighet att skicka in förslag till mötet och det beslutas dessutom vilken styrelse som ska leda föreningen nästkommande period. Styrelsen är alltså vald av medlemmarna och ska driva de frågor som anses vara viktiga för föreningen och dess medlemmar.

Stadgar och andra dokument

Varje förening har stadgar som sätter grunden för vad föreningen är och hur den ska fungera. Du hittar våra stadgar samt andra viktiga dokument här nedan:

Vårt publika filarkiv finner du här.

Uppgifter

Här finner du lite grundläggande uppgifter om föreningen.

Föreningens namn: Lundaläkare Studentförening
Organisationsnummer: 802538-3244
E-postadress: info@lundalakare.se
Utdelningsadress: Råbyvägen 15 O lgh 1203
Ort: 224 57 Lund

Styrelse 23/24

Herman Gidestrand, Ordförande
Max Wictor, Vice ordförande
Elliot Soomro, Ledamot
Albin Robertsson, Ledamot
Malcolm Nihlén, Ledamot
Sigrid Roos, Ledamot