Extrajobb för läkarstudenter

Det är möjligt med timanställning vid sidan av studierna på läkarprogrammet, om man känner att man klarar av det. Vilken typ av anställning man kan få beror på hur långt man kommit i utbildningen och vad man har för tidigare arbetslivserfarenhet. Man kan få jobba som undersköterska, läkarassistent eller sjukvårdsbiträde.

Just nu har Skånes Universitetssjukhus ökat behov av patientstöd/vak. Region Skåne beskriver arbetsuppgifterna som ”att du bokas till patienter som behöver extra tillsyn. Du ska lyssna och lugna den oroliga patienten, förhindra fallrisk, vara medmänniska och finnas vid patientens sida.” Man kan jobba som sjukvårdsbiträde med patientvak redan från termin 1.

Tidigare brukade man i Skåne tillåta läkarstudenter att arbeta som undersköterskor efter termin 6, men de har blivit mer restriktiva med detta och vill helst anställa utbildade undersköterskor.

Efter termin 7 är det möjligt att arbeta som läkarassistent i förtriaget på akutmottagningen i Lund.

Det är Bemanningscentralen som har ansvar för timanställda på Skånes universitetssjukhus. Vid intresse, skicka iväg ett mejl med CV och personligt brev till bemanningscentralen.sus@skane.se

Läs mer om Bemanningscentralen på https://vard.skane.se/skanes-universitetssjukhus-sus/jobba-hos-oss/timanstallning/


One Reply to “Extrajobb för läkarstudenter”

  1. anonym

    TIPS: sök till enskilda avdelningar också! Använd sjukvårdbiträdesjobbet som ett sätt att se vilken avdelning du är intresserad av att arbeta som uska eller UL när tiden är kommen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *